Start oogst oude gemeentekantoor

De start van de oogst van het oude gemeentekantoor begint. Ja, je leest het goed: we hebben het niet over slopen, maar over oogsten. Bruikbare bouwmaterialen en grondstoffen halen we uit het oude gemeentekantoor en worden hergebruikt. Daarmee gaan de duurzaamheidsambities voor TKWM verder dan alleen onze nieuwbouw.

Het oude gemeentekantoor zal plaats moeten maken voor de nieuwbouw van fase 1 van project TKWM. Het gebouw zien wij niet als obstakel, maar als bron van bruikbare bouwmaterialen en grondstoffen. Bruikbare bouwmaterialen en grondstoffen halen we uit het oude gemeentekantoor en worden hergebruikt. Daarom spreken we niet over slopen, maar oogsten. Bouwmaterialen worden via fabrikanten en leveranciers van bouwmaterialen aangeboden om weer te worden ingezet waarvoor ze bedoeld zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om kabelgoten en gipsplaten. Andere materialen zoals hout, beton en bakstenen worden als grondstof  gebruikt voor het maken van nieuwe bouwmaterialen. Ook dat is zeer duurzaam, want zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor de productie van bijvoorbeeld spaanplaat, beton en bakstenen. Op deze manier leveren wij met ons project in deze fase al een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse ambities voor het terugdringen van CO2-uitstoot. Meer weten over het oogsten kijk dan eens rond op de website van onze samenwerkingspartner New Horizon: https://newhorizon.nl/

Start werkzaamheden
In de maand december wordt het gebouw leeggehaald, zo worden alle meubilair en nog her te gebruiken installaties verwijderd. Na de kerstvakantie wordt de in het gebouw aanwezige asbest verwijderd en kan de oogst beginnen. Binnen enkele maanden is het gebouw ontmanteld en de oogst afgerond.