Duurzaamheid en historie

Duurzaamheid en historie

We willen de identiteit van Wijchen versterken. Een eerbetoon, een saluut aan vroeger. Juist bedoeld voor de toekomst. We maken een plan dat duurzaam is. Waarbij we goed hebben gekeken naar de kwaliteiten van het gebied.

Kasteel-Wijchen - Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Cultuur en historie

Wijchen heeft een rijke historie waar we in het plan veelvuldig naar verwijzen. Voorbeelden zijn de oude Waterloop van de Kleine Elst, het cultuurhistorisch landschap “het Tweestromenland’ en de Romeinen. We willen de identiteit van Wijchen versterken. En het is ook een eerbetoon, een saluut aan vroeger. Juist bedoeld voor de toekomst. Het vredesmonument aan de Meerdreef krijgt een nieuwe plek. Zodat we onze geschiedenis blijven koesteren.

Circulariteit, energie, biodiversiteit en klimaatadaptatie

We maken een plan dat duurzaam is. Waarbij we goed hebben gekeken naar de kwaliteiten van het gebied. Ook is het plan flexibel zodat we het kunnen aanpassen als dat nodig is. Duurzaamheid in ons plan omvat onder andere circulariteit, energie, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Zo worden de materialen uit het oude gemeentekantoor door ons hergebruikt en krijgen ze een tweede leven. We denken nog na over een duurzame manieren om energie op te wekken  en over hoe we de biodiversiteit in het gebied kunnen stimuleren. In de openbare ruimte komt veel groen. Dat zorgt ervoor dat er zo min mogelijk wateroverlast en hittestress ontstaan.

We maken een plan dat blijvend goed functioneert en indien nodig aanpasbaar en flexibel is.

Duurzaamheid en historie

We willen de identiteit van Wijchen versterken. Een eerbetoon, een saluut aan vroeger….

Lees verder

Fase 1

De Burcht

De locatie van het oude gemeentekantoor verbindt ons met het verleden, met het kasteel…

Lees verder

Fase 2

De Oever

Hier overheerst het groene karakter. Dat is fijn om in te wonen en aantrekkelijk…

Lees verder

Fase 3

De Gaard

Deze rustige woonbuurt passen we optimaal aan aan het veranderende klimaat….

Lees verder