Het project

Het Project

We willen het gebied echt Wijchens te maken. Daarmee bedoelen we dat we een aantal mooie plekken in en rond van het centrum met elkaar verbinden en moderne elementen toevoegen. Letterlijk. Daarvoor maken we gebruik van zogenaamde Sticky Places.

plattegrond - TKWM
Gemeente Wijchen Van Kasteel tot Meer

Sticky Places zijn plekken die de bezoekers in verleiding moeten brengen om nog even om de volgende hoek te kijken in plaats van terug te lopen naar de auto op de parkeerplaats. Zodat de bezoeker van het historisch centrum bijna als vanzelf uitkomt bij het Kasteel of bij het Meer. De gedachte achter het plan is om van het centrum en van de mooie openbare ruimtes daaromheen één geheel te maken. Ons plan is gebaseerd op de volgende principes cultuur & historie en ‘circulariteit, energie & ecologie’.

In het plan is ruimte voor ca. 150 nieuwe woningen, een hotel, verschillende ruimtes met een commercieel karakter zoals een kantoor, horeca en een openbare parkeergarage. De nieuwe woningen bestaan uit een mix van koop en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Ook in type woning en afmeting is er voor ieder wat wils, van appartement tot patiowoning. De ontwikkeling vindt plaats in drie fasen waarin steeds één deelgebied wordt ontwikkeld. In fase 1 is dat De Burcht, in fase 2 De Oever en in fase 3 De Gaard.

Duurzaamheid en historie

We willen de identiteit van Wijchen versterken. Een eerbetoon, een saluut aan vroeger….

Lees verder

Fase 1

De Burcht

De locatie van het oude gemeentekantoor verbindt ons met het verleden, met het kasteel…

Lees verder

Fase 2

De Oever

Hier overheerst het groene karakter. Dat is fijn om in te wonen en aantrekkelijk…

Lees verder

Fase 3

De Gaard

Deze rustige woonbuurt passen we optimaal aan aan het veranderende klimaat….

Lees verder