Afsluiting Inwonersplatform en Ondernemersdenktank

Dinsdag 16 april was het tijd voor ons laatste Inwonersplatform en Ondernemersdenktank. Dit was de afsluiting van het participatieproces voor fase 1. De avond vond plaats op het Kasteel en begon met een hapje eten. We presenteerde het Voorlopige Ontwerp van fase 1. Daarna gingen we in gesprek over de bereikbaarheid tijdens de bouw. Deze tips nemen wij mee in ons bouwveiligheidsplan. Aan het eind van de avond hebben we stilgestaan bij het vervolg van de participatie. Ook hebben we de leden in het zonnetje gezet. Via deze weg bedanken wij nogmaals alle leden voor hun inzet.

Wat hebben we gedaan?
In juni 2021 zijn we gestart met het Inwonersplatform en de Ondernemersdenktank. De afgelopen jaren zijn bijeenkomsten gehouden over onder andere de thema’s: openbare ruimte, invulling van de pleinruimte, bereikbaarheid en toegankelijkheid en het programma. Door met deze lokale ondernemers en inwoners in gesprek te gaan hebben we ons plan verbeterd. Denk aan het terugbrengen van de Kleine Elst op het nieuwe plein en een goede bereikbaarheid van de winkels met de fiets.

Vervolg participatie
Als de voorbereidingen voor fase 1 afgerond zijn starten we achter de schermen met fase 2. Dit is de fase aan het meer. We starten dan opnieuw met een participatie- informatietraject. U wordt hier als inwoner van Wijchen weer voor uitgenodigd. We verwachten dat dit in het najaar van start gaat.