De Burcht

Fase 1

De Burcht

De locatie van het oude gemeentekantoor verbindt ons met het verleden, met het kasteel en met de tuinen. Het nieuwe plein aan de Kasteellaan is groot genoeg voor evenementen als de kermis. Langs het plein worden nieuwe appartementen gebouwd voor het midden en het hogere segment. Er komt een hotel en een commerciële ruimte waarvan de functie nog ingevuld wordt.

Het wordt een fraai geheel, park en plein. Rondom het plein zorgen bomen voor een aangename sfeer en niet onbelangrijk, voor schaduw in de zomer. Het voorplein van het kasteel wordt in samenwerking met de gemeente Wijchen ook opnieuw ingericht.

Het Europaplein krijgt een levendig karakter. De verwachting is dat één en tweepersoonshuishoudens zich hier op hun plek zullen voelen. Young professionals, starters en vitale senioren. Op een centrale plek komt een waterfontein, leuk voor kinderen en leuk voor oudere bezoekers. Het parkeren verdwijnt hier onder maaiveld in een nieuwe openbare parkeergarage. Hierdoor ontstaat een aangenaam en levendig plein dat aansluit op de Marktpassage.