De Burcht

Fase 1

Waterplein & Kasteelplein met horeca en appartementen

De Burcht

De locatie van het oude gemeentekantoor verbindt ons met het verleden, met het kasteel en met de tuinen. Het nieuwe plein aan de Kasteellaan is groot genoeg voor evenementen als de kermis, carnaval en vierdaagsefeest.

Alle gebouwen in de Burcht hebben een eigen karakter. Elke bakstenen gevel wordt anders, waardoor het geen massaal blok wordt. De gebouwen benadrukken ook de routes door het centrum. Zo zie je altijd waar je heen loopt.

Het wordt een fraai geheel, park en plein. Rondom het plein zorgen bomen voor een aangename sfeer en niet onbelangrijk, voor schaduw in de zomer. Het voorplein van het kasteel wordt in samenwerking met de gemeente Wijchen ook opnieuw ingericht.

Het Waterplein krijgt een levendig karakter. De verwachting is dat één en tweepersoonshuishoudens zich hier op hun plek zullen voelen. Young professionals, starters en vitale senioren. Op een centrale plek komt een waterfontein, die zorgt voor levendigheid en verkoeling. Het parkeren verplaatst hier onder maaiveld in een nieuwe openbare parkeergarage. In totaal komen er circa 150 openbare parkeerplaatsen. Vanuit de parkeergarage kan je straks met een roltrap of lift naar de winkels. Hierdoor ontstaat een aangenaam en levendig plein dat aansluit op de Marktpassage. In fase 1 komen ongeveer 100 appartementen. Het gaat om ongeveer 42 vrije sector koopappartementen , 33 betaalbare koopappartementen en 27 sociale huurappartementen en 1 horecaruimte. Ook komt er 1.200 m2 commerciële ruimte voor zakelijke dienstverlening, kantoren, zorgvoorziening of horeca.