Omgeving

Omgeving

Het gezellige, historische dorp Wijchen biedt voor elk wat wils. Ontdek Wijchen hier. Wijchen ligt in het veelzijdige, groene Land van Maas en Waal. In de omgeving vind je de mooiste fiets- en wandelroutes en leuke excursies. Het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer bevindt zich aan de Oostzijde van het centrum van Wijchen. Op de plek van het oude gemeentekantoor verrijst de eerste fase, de Burcht. Hier heb je heb de winkels, cafés en restaurants aan je voeten. Fase 2, de Oever ligt aan het water en groen van het Wijchens Meer en in de Gaard woon je samen met je buren om de hoek bij alles wat Wijchen te bieden heeft.

plattegrond - TKWM

Het Kasteel

Het Kasteel is Wijchens trots. Het stamt al uit de 14e eeuw en was onderdeel van de verdedigingswerken van Wijchen. In 16e eeuw werd het kasteel gekocht door Emilia van Nassau en haar man Don Emanuel van Portugal. Zij lieten hun handtekening achter in de muurankers, deze zijn nog steeds zichtbaar! Het kasteel wordt nu gebruikt door de gemeente Wijchen en het Museum Kasteel Wijchen.

Het Wijchens Meer

Het Wijchens Meer is een oude rivierarm van de Maas. Al in de Romeinse tijd woonden hier mensen. Echte Wijchenaren noemen het ook wel De Meer. Het is heerlijk om een rondje om het Wijchens Meer te wandelen.

Duurzaamheid en historie

We willen de identiteit van Wijchen versterken. Een eerbetoon, een saluut aan vroeger….

Lees verder

Fase 1

De Burcht

De locatie van het oude gemeentekantoor verbindt ons met het verleden, met het kasteel…

Lees verder

Fase 2

De Oever

Hier overheerst het groene karakter. Dat is fijn om in te wonen en aantrekkelijk…

Lees verder

Fase 3

De Gaard

Deze rustige woonbuurt passen we optimaal aan aan het veranderende klimaat….

Lees verder