Nieuw bestemmingsplan

De gemeente Wijchen heeft een nieuw bestemmingsplan voor het gebied ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ gemaakt. Het nieuwe bestemmingsplan is gedetailleerder dan het vorige plan en geeft meer duidelijkheid en zekerheid. Bijvoorbeeld over het onderdeel parkeren en over wat waar gebouwd mag worden, en hoe hoog.

Parkeren

Pandeigenaren en winkeliers rondom het Europaplein die bezwaar hebben gemaakt tegen het vorige bestemmingsplan zijn intensief betrokken bij het aanpassen van het onderdeel parkeren in het bestemmingsplan. Wethouder Geert Gerrits: “Ik ben blij met de getoonde constructieve houding van deze partijen. Ons doel is het maken van een plan dat aantrekkelijk is voor omwonenden en ondernemers én voor bezoekers van het centrum.” Na grondig onderzoek door verkeerskundigen en goed overleg met ondernemers heeft de gemeente 27 parkeerplaatsen toegevoegd aan het plan. Ook zijn er afspraken gemaakt over het werken met een parkeerverwijssysteem, over het instellen van een blauwe zone en de handhaving hierop, over de realisatie van een roltrap voor winkelwagens vanuit de nieuwe parkeergarage, en over de beschikbaarheid van voldoende parkeerplaatsen tijdens de bouw. Daarnaast betrekt de gemeente de ondernemers bij het ontwerp van de nieuwe parkeergarage.

Planning

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 10 maart t/m 20 april ter inzage. Na het verwerken van eventuele zienswijzen, legt het college dit voorjaar het bestemmingsplan ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. De start van de werkzaamheden staat nog steeds gepland voor komend najaar. De komende weken werkt de gemeente samen met ontwikkelaar Ter Steege aan een gedetailleerde planning voor het project

Meer weten?

Op 22 maart organiseerden we een digitale informatieavond. Die kunt u hier terugkijken. Ook hebben we een korte video gemaakt met uitleg over het nieuwe bestemmingsplan. Bekijk deze video van 5 minuten op het Youtube kanaal van de gemeente Wijchen via deze link.

Heeft u daarna nog vragen die u graag één op één aan de gemeente wil stellen? Meldt u dan aan voor het vragenuurtje ‘Stel je vraag!’ Aanmelden doet u via onze agenda.